viernes, 8 de marzo de 2013

ACTIVITATS MARÇ


El Encontre:

Com ja es costum el Diumenge dia 31 de març dia de Pascua – Resurreccio es fa l’encontre entre Jesus i Maria els quals s’encontren a la plaça major del poble.
Una xiqueta amb el seu traje de 1º Comunió recita uns versos i tot seguit fan una soltada de coloms, coets, musica i com no campanes, tant les del campanomòbil com les del campanar anunciant a tot hom l’encontre entre Maria i el seu fill.



Diumenge de Rams:

Any darrere any l'associació de campaners decorem les campanes i el campanar amb palmes per a celebrar el diumenge de Rams.
Dia de Sant Josep
El dia de Sant Josep tambe estiguerem en el campanar anunciant la Missa Major i fent diferents tocs i voltejos per a l’ocasió.
El poble estaba molt desvanit ja que la falla torna a guanyar el primer premit (clar sols hi ha una falla)
Despres de la Cerimonia nosaltres ferem 3 vols generals amb el nostre caracteristic “l’olla” donant pas a la gran globomascleta per als mes menuts.


Tocs per al Pare Sant

Com no podía ser meins el dimats 12 de març tot el mon pendents del fumeral en el Vatica.
Estaba per casa preparant el sopar quant de sopte veig el fumeral amb fum blanc.
Al instant vaig telefonejar als companyans i als voltants de les 7’45h les campanes de L’Alqueria de la Comtessa anunciaven l’elecció del nou Pare Sant Françesq I.
Aquest vol es amb la campana gran donanli 24 voltes lentament i paranla cada vegada, seguit d’un volteig rapit de la mes xicoteta i a continuación el vol general “les dones fan olla”.
Aquesta ja es la segona ocasio que fiquen aquest toc en practica, sempre es un poc precipitat perque tractem de ferlo lo mes pronte posible despres de la Fumata Blanca, fins i tot no sabiem qui había segut elegit pero allí estiguerem.



La Semana Santa arriba a L’Alqueria de la Comtessa.
Molta gent ho diu, que L’Alqueria es un poble un tant especial. Dons be estem en temps de Cuaresma i tots el divendres están fense uns Via Crucis per diferents carrers de la población. El poble esta preparanse per a la Semana Santa i despres la Pascua com es lo habitual. Nosaltres la processó del Divendres Sant no la fiquem en practica eixe mateix dia, sino que la ferem el passat diumenge dia 3 de març. Tragerem les imatges del Nazareno, del Ecce Homo, la Dolorosa, el Crist de l’Empar, el Sant Sepulcre i el Cristo Resucitat, aixi en L’Alqueria d’una manera o d’un altra tenim la nostra processó de Semana Santa.

Torne a recalcar que en el meu poble som especials, diferents… o lo que vulgau pensar perque en esta processó no es toquen les campanes quant es en Divendres Sant, pero asi com no era eixe dia en concret les campanes acompañaren durant tota la processó a les imatges.

Allí estigerem durant tota la processó voltejant les campanes que per cert  anaven molt suaus degut a la cantitat d’aigua que les truxes han abasorbit en estos dies de plutja.
La processó s’anomena “Las imágenes hablan”.