domingo, 15 de julio de 2012

ACTIVITATS JULIOL


400 ANIVERSARI DE LA CARTA POBLA A DAIMUS

Diumenge dia 15 de juliol en la població Saforenca de Daimus es va fer una representació “auca” de la carta pobla de dita ciutat, ja que estan celebrant el seu 400 Aniversari, en la que nosaltres també participarem amb el nostre campanomòbil, vestits en trajes de l’epoca medieval. Tocarem diferents toc i voltejos tant en la desfilada com en la representació acompanyant el so de les campanes tant en tristor com en alegria segons l’obra.
La veritat és que fou un acte molt bonic el representar l’historia lo mes fideligna possible ara fa 400 anys.

LA MARE DE DEU DELS DESSEMPARATS A DAIMUS
La nostra patrona torna a la Safor, en concret a la població de Daimus. Si parle de la Mare de Deu dels Dessemparats patrona de tots els valencians.
Divendres dia 20 de juliol a les 21h. Com hi ha va sigüent habitual allí estiguerem els campaners de L’Alqueria amb el seu campanomòbil per acompanyarla fins l’Esglesia. Com sempre pasa en aquests casos solen ser molt emotius per a la gent de la població i també per a nosaltres.
En acabar el recorregut, la Verge dins l’Esglesia començarem a desmontar el campanomòbil, sens acosta el Batle, la concejala de cultura i el president dels costalers de Daimus per donar-nos les gracies i demanarmos si podiem tornar el dissabte per a la processo, perque les campanes per algun motiu que nosaltres desconegem no tocaren en cap moment. En sembla que tenen algún problema el qual esperem es solvente el més aviat possible.
Be ,nosaltres no ens ferem de rogar i diguerem enseguida que si.
Ja en dissabte estavem preparats per a la processo i estavem fent una Missa de campanya el la mateixa plaça de l’Esglesia, ens acostarem amb el campanomòbil i alçarem a Deu, la gent es va sorpendre hi ha que aquest toc practicament ja no s’utilitza.
Amb les llums, antorxes i tot engalonat el campanomòbil encapçalem la processo pels carrers del poble, la gent com sempre molt emocionada ,uns veguent pasar la Verge, altres acompanyant-la.
Com sempre dic que quant la Verge ve a qualsevol dels pobles de la Safor i sens avisa alli estem de manera dessinteresada.


ALBAIDA XVIII ENCONTRE DE CAMPANERS

Dissabte 14 de juliol, partim de mati cap a la ciutat d’Albaida al XVIII Encontre de Campaners.
Aquest encontre organitzat pels campaners d’Albaida i d’Ontinyent.
La finalitat d’aquest encontre apart de voren’s i compartir vivencies campaneres és el constituir la Federacio de campaners que portem molts anys diguento pero sols diguento i per fi aquesta volta si que va en serio.
A la gent li va agradar l’idea ja que tot lo que siga sumar sempre es millor, formarem una comisió provisional i el proper dissabte dia 8 de setembre a la població de Soneja ens tornarem a reunir la comisió provisional per constituirla com cal.
També visitarem una cova que està per baix de la població, l’Esglesia i com no podia ser menys el fabulos campanar en el qual deleitaren d’un vol general de campanes.
Després tinguerem un dinar de germanor tots els campaners per a poder parlar i cambiar impresións. Va ser un dia fabulos. 
GRACIES A TOTS.


Concert de bandes de musica a la Platja de Piles

Els campaners de l’Alqueria de la Comtessa amb el campanomovil, interpretem junt amb la banda Santa Bárbara de Piles la peça musical (1812 de CHAIKOVSKI)

No hay comentarios:

Publicar un comentario