martes, 3 de diciembre de 2013

ACTIVITATS DESEMBRE

FESTIVITAT DE S. BARBARA

 
Com ja és habitual els campaners de L'Alqueria celebrem la festivitat de Santa Barbara patrona dels campaners.

El passat diumenge 1 de desembre malgrat les inclemències del temps que no foren poques, tinguérem un dia de campanes per a commemorar el dia. De bon mati començàrem amb el toc de L'Ave Maria i diferents vols de campanes. Després tinguérem un esmorzar de germanor, els campaners i el mestre de dolçaines de la localitat Domingo Llopis Ardit.

Férem després els tocs pertinents per a la Missa en la qual consagràrem al nostre Senyor i en acabar la cerimònia férem 3 vols del classic “les dones fan olla” amb molt d'aire, fred i aigua. En acabar al voltant del migdia dinàrem els campaners amb les nostres dones que sempre estan al nostre costat.

Aquest any no hem fet la clàssica pujada al campanar perquè la nostra intenció es transladar-la a altres poblacions i així crear afició en altres llocs.

Referent a les pujades en la població l'idea seria fer-les cada 2 anys a la setmana cultural abans de les festes patronals però per a tot aquest tema encara haurem de fer diferents consultes per a poder dur-ho a terme.

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario