jueves, 29 de septiembre de 2011

ACTIVITATS SETEMBRE

   DISSABTE 24 DE SETEMBRE DE 2011-09-27
ENTRADA DE MOROS I CRISTIANS A BELLREGUARD
El dia de Nuestra Senyora de la Merced estiguerem en Bellreguard en la desfilada dels Moros i Cristians de les festes amb honor de Sant Miquel.
Nosaltres formaren part del boato de la capitania Cristiana que aquest any tenia el tema dels Cavallers Templaris.
Els Templaris no sols participaren en guerres, també tenien la seua part Religosa en la qual es formaven abans de ser Cavallers en Monestirs, per aixó amb música de Gregorians i ficant en pràctica diferents repics i xicotes voltejos de les campanes menudes acompanyarem als Monjos Templaris.

ROMERIA A LA MUNTANYETA DE SANT MIQUEL

El diumenge dia 25 de setembre amb les campanes encara vibrant del dia anterior en Bellreguard de bon matí anfilem el campanomòbil cap amunt de la muntanya de sant Miquel, aquesta esta ubicada en el terme de L’Alqueria però es propietat de La Font d’Encarros.
A les 9 del matí eixia en Romeria desde la Font pasant per Rafelcofer i finalment entrant en terme de L’Alqueria per enfilarse cap amunt de la muntanya on hi es l’Hermita dedicada a Sant Miquel Arcanguel.
Allí estabem nosaltres amb el campanomòbil abans de les 8 del matí ja repicant i voltejant les campanes per anunciar als quatre vents la celebració que es realitzaria allí dalt.
Participarem amb les campanes en la ceremonia donan-li un so molt peculiar i alegrant a tots el Peregrins que vingueren.
Fins i tot el señor Rector de la Font i Rafelcofer que porta els dos pobles ens va felicitar per la nostra participació.
Abans de la ceremonia molta gent ja estaba allí dalt i sens aconstaben a preguntar tota clase de preguntes referent al món de les campanes, en definitiva la gent estaba contenta i nosaltres també.DISSABTE DIA 10 DE SETEMBRE DE 2011
ENTRADA DE MOROS I CRISTIANS 2011 A L’ALQUERIA DE LA COMTESSA
4º CENTENARI DE LA CARTA POBLA

Aquest any la desfilada dels Moros i Cristians ha estat caracterizada amb motiu dels 400 anys de la Carta Pobla otorgada per els Comtes d’Oliva (Centelles) en especial per a la Comtessa Beatriu d’Urrea a la qual li deben el nom del poble.
L’Associació del 4º centenari ens va proposar participar a l’entrada de Moros i Cristians i no ho dubtarem.
La desfilada cambià el sentit de les tropes ja que sempre desfilen primer els Cristians i després els Moros ja que ells son els que ens invadeixen.
El sentit de que desfilaren primer els moros es degut a que ara fa 400 anys apart de la Carta Pobla també espulsarem definitivament a la població Morisca de les nostres terres.
Després dels Moros feren l’entrà victoriosa els Cristians intentant reproduir un poc els fets d’aquella època sense faltar el respete a ningú.
Les tropes cristianes anaven encapçalades per una geganta feta per a tal ocasió, la Comtessa d’Oliva Beatriu d’Urrea ama i senyora d’aquestes terres en aquells temps, la qual anava amb la seua propia escolta els Ballesters dels Centelles amb bandera propia i acompasada amb música de tabal i dolçaina.
Darrere de tot este sequit estaba per dir-ho d’alguna manera la part Cleriga acompanyant a la noblea amb el so de les campanes del Campanomòbil que no sols repicaven o voltejaven les campanes sino que quant tocaba la dolçaina una marxa medieval les campanes acompanyaben musicalment.
En realitat va ser un dia fabulós per estar participant en el nostre poble i formant par de este xicotet esbós històric referent a la nostra propia història.
Darrere de nosaltres com ja es podeu imatginar venien amb pas triunfal i al so de les marxes totes les tropes Cristianes orgulloses de desfilar amb la seua ama i senyora Beatriu d’Urrea Comtessa de L’Alqueria.
           


No hay comentarios:

Publicar un comentario