viernes, 13 de septiembre de 2013

ACTIVITATS SETEMBRE

Albaida poble de Campanes. Huit Segles de Toc Manual Ininterromput.

DECLARAT BÉ D'INTERÉS CULTURAL IMMATERIAL.
PATRIMONI DE TOTS ELS VALENCIANS.

Com no podia ser meins els campaners de L'Alqueria de la Comtessa el dissabte dia 28 de setembre estiguerem recolçant als nostres compays d'Albaida en l'entrega de tant important reconeiximent en el mon de les campanes i per al seu poble.

Nosaltres estabem molt contents de vore que contaben amb nosaltres, ells diuen que estigeren amb ells en moments dificils pero es que ho tornariem a fer sense pensaro. Com sempre dic “ que la vida pega moltes voltes carrer Sant ….. per a lo que faça falta”.

Vullc donar les gracies als nostres amics i companys campaners d'Albaida i com no tambe l'enhora BONA per a ells i per a tota la població. Sou autentics, endavant.
 


El dissabte dia 28 de setembre forem contractats per la capitania Cristiana de Bellreguard Els Creuats i alli estiguerem amb el Campanomiusic donan·li eixe so tant Cristia que son les campanes anunciant que ja arriba el capita.

Alli tocarem amb el Campanomiusic per que eixe mateix dia teniem un altre acte al qual no podiem faltar, per aquest motiu no estaba el Campanomòbil.

El Campanomiusic es mes llauger per que sols porta dos campanes i es mes facil de portar, fins i tot pot tocar en consonansia amb una banda de musica en una entrada Cristiana aportant un só molt caracteristic de la Cristiandad.
 
 
 
 
 
Com ja es habitual el diumenge dia 15 de setembre el nostre campanomòbil anava devant obrint la Romeria desde l'Esglesia fins l'Ermita dels Sants de la Pedra Abdon i Senen. Romeria que el nostre poble ofereix als Sants per a que cuiden dels nostres camps.

Despres en la cerimonia tambe alçarem a Deu i al finalitçar la missa ferem un volteig general, donant pas al ball de la Geganta Beatriu d'Urrea. Despres campaners, dolçainers, tabaleters i geganters esmorçarem junts.
 


El passat divendres dia 13 de setembre les campanes del campanomóbil sonaren amb molta alegria anunciant l'abanderada Bely Bravo de la fila els Guerreros.

Estaben i sonaren les campanes pero el campanomòbil no estaba, les campanes estaben en diferents plataformes i lo que es mes curios es que nosaltres no tocarem cap campana, foren les seues amigues les que feren sonar les campanes sempre a ritme dels cants Gregorians que cantaben devant de nosaltres.

La campana mes xicoteta que es la Santa Barbara estaba en la carroça de l'abanderada i ella la feia servir amb molta pasio i dedicant el vol a la seua gent la qual li oferia una gran ovasió.

Be vullc comentar que aquesta experiencia de les campanes per separat i tocades per ells mateixa a segut molt positiva per que en l'entrada han sonat campanes pero tocades per ells i aixo va impactar mes en la gent apart que per a ells tambe a segut una experiencia i tal vegada continuara l'aficcio de tocar campanes.

Tambe vull recalcar que tant el dia que putjarem les campanes com el dia de l'entrada forem tractats de manera espectacular, no hem d'oblidar que nosaltres som llogats pero aixi i tot varem tidre tota l'atenció com si forem invitats, esmorçarem amb ells ferem un refrigeri i despres dinarem amb tota la fila, abanderada inclosa. Xe ens sentirem com si forem ells. En la vida ens a tractac tant be per aquest motiu volem donar les gracies a Bely Bravo i al seu germa Paco que en tot moment estigue al nostre costat. GRACIES.
 

1 comentario: